Ad Astra Youth
Tietoa meistä
Yhdessä Suomen puolesta on ryhmä nuoria tarinankertojia, jotka edustavat eri uskonnollisia, kulttuurisia ja etnisiä taustoja. Tavoitteenamme on luoda välineitä vuoropuheluun uskosta, rodusta, vastuusta, vallasta ja liitosta. Työpajaohjelmamme soveltuvat peruskouluille, lukioille ja yliopistoille. Lisäksi järjestämme tapahtumia, joissa painotetaan ruoanlaittoa, taidetta, musiikkia, koulutusta, elokuvanäytöksiä, juhlia, matkoja ja paljon muuta!

Ota yhteyttä: info@ad-astra.fi

TFF-hanke toimii Ad Astrassa Helsingissä. TFF:n innoittajina toimivat lontoolainen Faith Forum ja ruotsalaiset sisarjärjestömme Tillsammans För Sverige ja Sammen for Norge. Teemme työtä myös Euroopan tasolla, sillä olemme osa Euroopan Vuoropuhuinstituuttia, Anna Lindh -säätiötä ja ODIHR/OSCE:tä, ja osallistumme aktiivisesti seminaareihin ja verkostokokouksiin. Tällä hetkellä TFF:llä ei ole toimintaa, mutta uusi ryhmä voidaan perustaa pyynnöstä.
Tarinankerronta
Jokainen ihminen koostuu rikkaasta kokoelmasta tarinoita, mutta harvoin kuulemme useampaa kuin yhtä. Kun jotkut tarinat jäävät kertomatta, menetämme tilaisuuden ymmärtää toisiamme, itseämme ja maailmaa syvemmältä. Haluatko oppia tarinankerontaa? Ole meihin yhteydessä! Tarinankertojamme voivat myös tulla kertomaan henkilökohtaisia tarinoitaan edistämäen inhimillisempää Suomea, jossa monenlaisia tarinoita voidaan kuulla.
Jäsenemme
TFF on tarinankerrontaprojekti, joka on luotu nuorille nuorten toimesta. TFF:n tiimi koostuu eri kulttuuri- ja uskontotaustoista tulevista tarinankertojista, jotka käyvät yhdessä vuoropuhelua uskosta, identiteetistä, sosiaalisista normeista ja siitä, millaista on kuulua tai olla kuulumatta. Tällä hetkellä TFF:llä ei ole toimintaa, mutta uusi TFF-nuorisoryhmä voi käynnistyä pyynnöstä.
Tehtävämme
Yhdessä oleminen
Luoda yhteinen foorumi ja turvallisempi tila, jossa erilaisista taustoista ja vakaumuksista tulevat nuoret voivat kokoontua yhteen ja ehkäistä ihmisten välisiä ennakkoluuloja.
Tuki
Tarjota tukea ja ohjausta nuorille, jotka haluavat kehittää taiteen taitojaan tai syventää tietojaan ja uskoaan, ja käyttää niitä kasvavana voimana rauhan ja yhteisymmärryksen puolesta tehtävässä työssä.
Yhteistyö
Aloitetaan yhteistyö eri järjestöjen ja laitosten kanssa monimuotoisuuteen, demokratiaan ja rinnakkaiseloon liittyvissä kysymyksissä.
Toiminta
Meidän tarinamme
Ad Astra -nuorisotyö alkoi TFF:n projektin kanssa vuonna 2015. Meillä on ollut hienoja yhteisiä hetkiä, saavutuksia ystäviemme kanssa Ruotsissa, Norjassa ja Pariisissa sekä kohokohtia tarinankerronnan parissa. Vuonna 2022 Ukrainasta saapui paljon nuoria pakolaisia, ja Ad Astra aloitti uusia aktiviteetteja, joilla edistetään taide- ja taidetoimintaa nuorille eri taustoita, tukien toinen toisiamme ja oppien uutta taiteesta, taidehistoriasta ja yhteiskunnasta.
Palaute opettajilta
  • "Ensinnäkin, kiitos valtavasti vierailusta! Opiskelijoiden palaute oli valtaosin myönteistä, ja he tuntuivat saaneen vierailusta paljon irti. .... Muutoin minulla onkin vain positiivista sanottavaa, olitte hyvin ystävällisiä ja toitte esiin kiinnostavia teemoja. Ottaisin teidän ryhmänne mieluusti vastaan meille jatkossakin.."

    Hämeenlinnan lyseon lukio
    Joona Lehtinen
  • "Vi var väldigt imponerade av era ungdomars förträffliga färdigheter, att umgås med elever från 6. till 9. klasser. De hade adapterat innehållet motsvarande elevernas ålder. Eleverna var väldigt entusiastiska och deltog aktivt i olika verksamhetsformer. Hela 90 minuter innehöll passligt varierande övningar och jag tycker, att eleverna vågade öppna sig på ett fint sätt. Handledarna uppfyllde sina plikter samvetsgrant. Alltså ett stort tack tilla alla."
    Suomalias-venäläinen koulu
    Matti Vähä-Ettala
  • "Rekommenderas varmt!
    Ungdomarna uppskattade möjligheten att diskutera kravlöst, ställa frågor, bolla sina tankar med varandra och med gästerna från AdAstra. Den goda stämningen fanns kvar även lektionerna därpå."
    Borgå gymnasium
    Clara Nordman
  • "It was very interesting to follow the workshop-leaders from TFF throughout the dialogue. Engaging methods were used. making participants to get know each other. The TFFrs showed that sharing is important, and all participants were involved in creating mutual rules for the dialogue. When the TFF-rs told their stories about their own experiences, there was a complete silence in the room. The stories were touching, and afterwards all participants were discussing them in small groups. Following all this, I was reminded about how important it is for youth to get the chance to share experiences and thoughts about religious and cultural identity, and how important it is to have common, agreed concepts to start from..."
    Opettajat Helsingistä
Oletko kiinnostunut liittymään tomintaamme
tai varaamaan työpajan?
Ota yhteyttä: info@ad-astra.fi