Yhdessä Suomen puolesta
(Together for Finland)
Tietoa TFF:stä
Yhdessä Suomen puolesta on ryhmä nuoria tarinankertojia, jotka edustavat eri uskonnollisia, kulttuurisia ja etnisiä taustoja. Tavoitteenamme on luoda välineitä vuoropuheluun uskosta, rodusta, vastuusta, vallasta ja liitosta. Työpajaohjelmamme soveltuvat peruskouluille, lukioille ja yliopistoille. Lisäksi järjestämme tapahtumia, joissa painotetaan ruoanlaittoa, taidetta, musiikkia, koulutusta, elokuvanäytöksiä, juhlia, matkoja ja paljon muuta!

TFF-hanke toimii Ad Astrassa Helsingissä. TFF:n innoittajina toimivat lontoolainen Faith Forum ja ruotsalaiset sisarjärjestömme Tillsammans För Sverige ja Sammen for Norge. Teemme työtä myös Euroopan tasolla, sillä olemme osa Euroopan Vuoropuhuinstituuttia, Anna Lindh -säätiötä ja ODIHR/OSCE:tä, ja osallistumme aktiivisesti seminaareihin ja verkostokokouksiin.

Tarinankerronta
Jokainen ihminen koostuu rikkaasta kokoelmasta tarinoita, mutta harvoin kuulemme useampaa kuin yhtä. Kun jotkut tarinat jäävät kertomatta, menetämme tilaisuuden ymmärtää toisiamme, itseämme ja maailmaa syvemmältä. Siksi kokeneet tarinankertojamme lähtevät kertomaan henkilökohtaisia tarinoitaan ja pyrkivät edistämään inhimillisempää Suomea, jossa monenlaisia tarinoita voidaan kuulla.
Jäsenemme
TFF on tarinankerrontaprojekti, joka on luotu nuorille nuorten toimesta. TFF:n tiimi koostuu eri kulttuuri- ja uskontotaustoista tulevista tarinankertojista, jotka käyvät yhdessä vuoropuhelua uskosta, identiteetistä, sosiaalisista normeista ja siitä, millaista on kuulua tai olla kuulumatta.
Tehtävämme
Yhdessä oleminen
Luoda yhteinen foorumi ja turvallisempi tila, jossa erilaisista taustoista ja vakaumuksista tulevat nuoret voivat kokoontua yhteen ja ehkäistä ihmisten välisiä ennakkoluuloja.
Tuki
Tarjota tukea ja ohjausta nuorille, jotka haluavat syventää uskoaan ja käyttää sitä rauhan ja yhteisymmärryksen edistämisessä.
Yhteistyö
Aloitetaan yhteistyö eri järjestöjen ja laitosten kanssa monimuotoisuuteen, demokratiaan ja rinnakkaiseloon liittyvissä kysymyksissä.
Toiminta
Meidän tarinamme
TFF-hanke on ollut käynnissä vuodesta 2015. Olemme koonneet yhteen joitakin tärkeimpiä hetkiä, onnistumisia ja kohokohtia, jotta voimme muistella historiaamme ja sitä, miten pitkälle olemme päässeet.
Työpajat kouluissa
Työpajat 13-18-vuotiaille nuorille. Keskustelemme tarinoiden avulla esimerkiksi rasismista, syrjinnästä, ennakkoluuloista ja normeista. Tuomme esiin kokemuksia ja tarinoita, joita et ehkä muuten kuulisi, ja pyrimme näin lisäämään tietoisuutta ja tuomaan esiin asioita. Käytämme ainutlaatuista KLICK-koulutusmenetelmäämme luodaksemme parhaan mahdollisen oppimiskokemuksen.
Ruoka ja tarinat
Ruoka ja tarinat on kokoontumissarja, jossa TFF:n jäsenet ja vieraat valmistavat hyvää ruokaa, kuuntelevat henkilökohtaisia tarinoita ja oppivat uutta uskonnollisista juhlista ja kulttuuriperinteistä. Mieleenpainuvimpia kokoontumisia olivat Iftar ramadanin aikana ja hindujen kevätjuhla Holi.
Tarinankerrontakoulutus nuorille
Järjestämme kerran vuodessa koulutustilaisuuden nuorille (15-30-vuotiaille), jotka ovat kiinnostuneita liittymään tiimiimme. Harjoittelemme muutaman päivän ajan tarinankerrontaa ja keskustelemme normien, uskonnon ja perinteiden merkityksestä jokapäiväisessä elämässämme. Opimme myös, miten luoda henkilökohtainen tarina ja mikä tärkeintä, miten kuunnella ja tulla kuulluksi.
Palaute opettajilta
"Ensinnäkin, kiitos valtavasti vierailusta! Opiskelijoiden palaute oli valtaosin myönteistä, ja he tuntuivat saaneen vierailusta paljon irti. .... Muutoin minulla onkin vain positiivista sanottavaa, olitte hyvin ystävällisiä ja toitte esiin kiinnostavia teemoja. Ottaisin teidän ryhmänne mieluusti vastaan meille jatkossakin.."

Hämeenlinnan lyseon lukio
Joona Lehtinen
"Vi var väldigt imponerade av era ungdomars förträffliga färdigheter, att umgås med elever från 6. till 9. klasser. De hade adapterat innehållet motsvarande elevernas ålder. Eleverna var väldigt entusiastiska och deltog aktivt i olika verksamhetsformer. Hela 90 minuter innehöll passligt varierande övningar och jag tycker, att eleverna vågade öppna sig på ett fint sätt. Handledarna uppfyllde sina plikter samvetsgrant. Alltså ett stort tack tilla alla."
Suomalias-venäläinen koulu
Matti Vähä-Ettala
"Rekommenderas varmt!
Ungdomarna uppskattade möjligheten att diskutera kravlöst, ställa frågor, bolla sina tankar med varandra och med gästerna från AdAstra. Den goda stämningen fanns kvar även lektionerna därpå."
Borgå gymnasium
Clara Nordman
"It was very interesting to follow the workshop-leaders from TFF throughout the dialogue. Engaging methods were used. making participants to get know each other. The TFFrs showed that sharing is important, and all participants were involved in creating mutual rules for the dialogue. When the TFF-rs told their stories about their own experiences, there was a complete silence in the room. The stories were touching, and afterwards all participants were discussing them in small groups. Following all this, I was reminded about how important it is for youth to get the chance to share experiences and thoughts about religious and cultural identity, and how important it is to have common, agreed concepts to start from..."
Opettajat Helsingistä
Oletko kiinnostunut liittymään TFF:ään tai varaamaan työpajan?
Ota yhteyttä: josephine@ad-astra.fi